Valtuustoaloite TK-sairaalan päivätoiminnan aloittamisesta

Valtuustoaloitetta jättämässä kokouksessa 30.9.2020

Jätin illan valtuuston kokouksessa aloitteen Lempäälän terveys-keskussairaalan vuodeosaston päivätoiminnan aloittamisesta. Tiedän, että toimintaa osastolla on joskus asiakkaille tarjottu, mutta sitten se on jäänyt. Oma kokemus kohtuulliselta ajalta yhtäjaksoisesta hoidosta, vaikkakin läheisenä ei itse asiakkaana, varmisti sen, että jokainen pienikin aktivointitoimi voi auttaa ihmistä parantumaan.

VALTUUSTOALOITE

Jokainen sairaalassa ollut tietää, kuinka pitkiltä hoitopäivät tuntuvat. Usein hoitajien ja laitoshuoltajien tapaaminen muutaman kerran päivässä ovat ainoat kontaktit ihmisten kanssa. Kun hoitojakso pitkittyy korostuu usein myös tarve yhteisöllisyydelle. 

Lempäälän terveyskeskus-sairaalassa on potilaita, jotka mieluusti osallistuisivat erilaisiin aktivointitoimiin hoitojaksonsa aikana, se voisi jopa edistää toipumista. Moni heistä on tottunut aktiiviseen elämään tai palveluasumisen päivätoimintaan. Monille pienikin hetki yhdessäoloa toisten kanssa vaikkapa pelaten ja askarrellen muutamana päivänä viikossa piristäisi päivää ja saisi ajatukset sairaudesta muualle. Osaamista kuntamme henkilökunnassa on varmasti olemassa, eikä vapaaehtoisuuteen pohjautuvaa tukea tai jopa toimintaa kannata sulkea pois. 

Covid19 on tehnyt sairaalassa olemisesta vielä yksinäisempää, kun läheisten vierailuja on jouduttu rajoittamaan. Päivätoiminnan käynnistäminen ei välttämättä ole juuri nyt mahdollista, mutta uskomme vielä koittavan päivän, jolloin voimme turvallisesti toimintaa mahdollistaa myös Lempäälän terveyskeskus-sairaalan osastolla. Valtuustoaloite katsoo tältä osin siis tulevaisuuteen.

Me valtuustoaloitteen allekirjoittajat ehdotamme, että kunta selvittää mahdollisuuksia aloittaa päivätoiminnan tarjoaminen terveyskeskus-sairaalassa. 

Tämän aloitteen laati Kokoomuksen valtuustoryhmä.

Lempäälässä 30.9.2020

Riina Aspila

Aloitteen allekirjoitti 33 valtuutettua

1 thought on “Valtuustoaloite TK-sairaalan päivätoiminnan aloittamisesta

  1. Päivitysilmoitus: Valtuustokaudella jättämäni valtuustoaloitteet | Riina Aspila (kok.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s