Arjen turvallisuus ja kuntastrategia

Kunnanvaltuusto starttasi valtuuston syyskauden strategiaseminaarilla. Tästä lähtee liikkeelle tiivis strategiatyöstön syksy. Jokainen valtuutettu ja kuntalainen pääsevät osaksi prosessia, jonka valmistumisen aikataulu tähtää joulukuun valtuuston kokoukseen. Tähän väliin mahtuu mm. Tulevaisuusvaliokunnan kokouksia, jossa kuntalaisilla on mahdollisuus päästä mukaan startegiatyöhön. Kyselyt, keskustelut ja tapaamiset tulevat olemaan tärkeä osa strategian työstöä. Nyt haluamme osallistaa strategiatyöhön jokaisen!

Näyttökuva 2017-08-18 kello 20.12.13

Kuva: Lempäälän kunta

 

Kahden päivän ideoinnin, keskustelujen ja ryhmätöiden jälkeen päässä surraa sata ajatusta. Kuntalainen keskiössä olemme pohtineet Lempäälän tulevaisuuden näkymiä hyvin monelta kantilta. Pohdimme niin kärkihankkeita kuin tavallisia arjen asioita.

Istuessani junassa kotimatkalla juna kohtasi henkilövahingon. Samaan aikaan luen huolestuttavia ja surullisia uutisia Turun suunnasta, jossa yhtäkkisen puukotuksen uhreiksi joutuneista kaksi on menehtynyt, useita loukkaantunut.  Väkisin ajatus vaihtuu isosta kuvasta kotiin ja läheisiin. Viime aikojen uutiset Euroopassa tapahtuneista iskuista hiipivät mieleen.

Turvallisuus, itsestä ja toisista huolehtiminen pistivät minut pohtimaan tässä ja nyt omaa arjen turvallisuutta ja voimavaroja. Mikä luo minulle turvallisuutta arjessa? Millaiset asiat vaikuttavat hyvinvointiini ja jaksamiseen? Entä mitkä asiat näitä horjuttavat tai voivat horjuttaa?

Parin päivän tehokas, hyvä henkinen ja innostava työskentely ja tulevaisuuteen katsominen sai rinnalleen vakavan pohtimisen.  Läsnä on pelko ja huoli, toisaalta myös vahvasti ajatus ihmisen voimavaroista ja tukiverkostoista. Sujuva, turvallinen arki lienee jokaisen kunnan tavoitetila. Millaisin keinoin tähän päästään tänä päivänä entä miten tulevaisuudessa. Varautuminen, reagointi ja niiden nopeus isoissa ja pienissä asioissa pohdituttaa. Tässä monta isoa asiaa, jotka ovat juuri nyt päällimmäisenä mielessä.

Kun juna vihdoin lähtee liikkeelle, tunnen olevani taas askeleen lähempänä kotia ja rakkaita. Kuinka onnekas sitä onkaan!

PS: Strategiatyöstä ja siihen osallistumisesta tulee lisätietoa syksyn aikana monen kanavan kautta. Pysy siis kuulolla, pian on vaikuttamisen aika!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s