Syksyn ajatuksia

Kesäkuun vaalit menivät mallikkaasti niin henkilökohtaisesti, kun Kokoomuksella Lempäälässä ja valtakunnassa. Kokoomus on edelleen Lempäälän suurin puolue ja piikkipaikalla niin Tampereella, kuin valtakunnallisestikin.

Myönnettävä on, että vaalit ja sen jälkeiset neuvottelut veivät mehut. Blogi on pitänyt hiljaiseloa, kun en ole ehtinyt istua kunnolla alas näppäimistön ääreen. Vaalien ja neuvottelujen kanssa samaan aikaan viimeistelin myös YAMK-tutkintoni. Juhannuksen jälkeen takki oli tyhjä ja heinäkuun vietin perheen kanssa voimia ja uusia ajatuksia keräten.

Elokuun ensimmäinen valtuusto teki valintoja kunnallisiin ja ylikunnallisiin luottamustoimiin. Oma työni valtuuston puheenjohtajistossa päättyi ja minut valittiin kunnanhallituksen jäseneksi tälle valtuustokaudelle. Olen Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajana innostunut uudesta tehtävästä. Olen valtuuston puheenjohtajistossa (puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana) istunut kunnanhallituspöydän ääressä ja nyt pääse myös päättävään asemaan.

Valtuustoryhmämme puheenjohtajana olen myös uudessa pestissä. Vaikka Korona meitä kovasti koittaa rajoittaa, koen meillä olevan kasassa timanttinen joukkue. Jo ensimmäinen kokous ja ensimmäiset lautakuntien kokoukset ovat antaneet kuvaa siitä, kuinka toimeen tarttuvaa ja innostunutta väkeä meillä on.

Mutta mitä on luvassa? Aluevaalit käydään tammikuussa, joten sote-keskustelu tuskin tulee ainakaan vähenemään. Keskustelun lisäksi me tarvitsemme myös monenlaisia toimia. Sektori on iso ja meillä on myös paljon asioita kesken toiminnan kehittämisessä. Korona sotkee myös edelleen asioita ja vie voimaa ja toimintakykyä palveluiden saatavuudessa.

Oppivelvollisuuteen liittyvät asiat ovat tarkasti seurannassa. Millaisia vaikutuksia oppivelvollisuuden pidentämisellä on ja miten uudistus näkyy meillä Lempäälässä. Millaista palautetta saadaan uudesta yläkoulusta? Miten onnistuttiin oppilaiden jakautumisessa nyt kolmeen uuteen kouluun. Millaisia muita uudistuksia sivistyksen sektorilla on?

Kuntakeskusta on rakentunut kesänkin aikana ja Lempäälä-taloa on päästy pienin askelin avaamaan kuntalaisten käyttöön. Ei mene päivääkään, ettei sosiaalisessa mediassa joku kommentoisi jotain kuntakeskustaan liittyvää asiaa ihmetellen ja kiitoksia jakaen. Mutta kuntakeskus ei suinkaan ole valmis. Hommaa riittää vielä tällekin valtuustolle. Eikä unohdeta uimahallihanketta ja monia muitakin rakentamiseen liittyviä asioita.

Paljon on siis koko ajan menossa Lempäälässä. Vaikka luottamushenkilönä aloitin jo kolmannen kauteni, tuntuu väliin edelleen sitä kuinka uutta moni asia on. On toki mahtavaa, että meillä tehdään ja että myös tapahtuu. Vauhdissa täytyy pysyä ja hyvä tahti säilyttää.

Jos kirjoittamisen tahti tuntuu liian hitaalta, otahan seurantaan Facebooksivuni. Siellä saat pikaisempia kuulumisia siitä, missä mennään ja millaisin ajatuksin. Ollaan kuulolla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s