Vuosi vaaleihin

Kuntavaalit käydään  tasan vuoden kuluttua. Rehellisesti sanottuna, ihan hirveästi en ole tätä asiaa ehtinyt pohtia. Useampi on jo ehdokkuudesta kysynyt. Tähän olen vastannut, että teen päätöksen myöhemmin. Kuitenkin hyvissä ajoin.

Vaalit ovat ihmisen parasta aikaa. Olen huono tyrkyttämään itseäni missään toritapahtumissa potentiaalisille äänestäjille, mutta tykkään järjestää ja organisoida erilaisia tempauksia ja tapahtumia. Ylipäänsä se yhdessä tekeminen on se, mistä jaksan kerta toisensa jälkeen innostua. Näitä tapaamisia ja tapahtumia on varmasti jälleen luvassa!

Yhteisistä asioista päättäminen ja niihin vaikuttaminen on ollut minulle luontevaa. Vaikka useitakin vaikeita päätöksiä on tällekin kaudelle mahtunut. Aina ei voi miellyttää kaikkia, eikä aina vain pysty arvioimaan päätöksen seurauksia riittävällä laajuudella, vaikka siihen laittaisi kaikken tarmonsa ja kävisi läpi saatavilla olevan tiedon. Siksi meillä on kokeneita ja uusia valtuutettuja, jotka omien taustojen ja osaamisen kautta katsovat asioita ja usein huomioivat eri asioita. Näistä parhaimmillaan syntyy hyvää.

Lempäälän kunnan organisaation toimivuutta on koeteltu Korona-pandemian aikana paljon. Olemme pystyneet osoittamaan, että yhdessä tehden voidaan saada pienessä ajassa paljon aikaan. Jo ennen valtakunnallisia päätöksiä, meillä organisoitiin uudelleen opetus, varhaiskasvatus, kouluruokailu, terveyskeskuksen palvelut jne. Olemme olleen kärkijoukoissa suojaamassa riskiryhmiä. Tästä iso kiitos kunnan henkilöstölle!

Näyttökuva 2020-04-18 kello 9.30.59Kuten tällaisen kriisin aikana kuin päätöksenteossa, jokaisella ihmisellä on vastuu itsestään ja tekemisistään. Vaaleissa valitut päättäjät kantavat isoa vastuuta edustaessaan kuntalaisia päätöksenteossa. Jokaisella meillä on mahdollisuus vaikuttaa, jokaisella meillä on vastuu.

Valtuustokauden kaksi ensimmäistä vuotta toimin valtuuston puheenjohtajana. Johdin strategiaprosessia ja haastavaa talouden pitoa. Kuuntelin, toimin ja keskustelin ja toimin.  Tapasin paljon ihmisiä, ympäri Pirkanmaata. Tuo kaksivuotinen todella mielenkiintoista aikaa, vaikkakin todella työntäyteistä. Kaksi vuotta kului nopeasti, se myös kulutti nopeasti. Pienten lasten vanhempana tuli usein koettua riittämättömyyttä. Kaikesta kuitenkin selvittiin ja loppu valtuustokauden osallistun valtuustotyöskentelyyn 1. varapuheenjohtajan paikalta. Täytyy sanoa, että mukavaa tämäkin!

Kunnan asioihin parhaiten on kuntapäättämisen ohella tullut tutustuttua palveluiden ja ihmisten kautta. Tutuksi ovat tulleet erityisesti varhaiskasvatus ja koulumaailma, sekä sote-palvelut. Monessa kohtaa voin olla ylpeä, kiitollinen ja tyytyväinen. Liian monessa kohtaa on kuitenkin tullut törmättyä kysymyksiin, joihin ei saa vastausta, haastaviin tilanteisiin, joihin ei itse pysty vaikuttamaan suoraan. Byrokratialla on usein suuret saappaat. Väsyneenä ja turhautuneena tylsintä on, että itse yksin on otettava selvää. Liian moni turhautuu ja ärsyyntyy. Kunta tuskin koskaan on valmis, ainakaan Lempäälän kaltainen kasvava ja kehittyvä kunta. Siksi kyseessä on Suomen tärkeimmät vaalit. Kuntapäättäminen ja päättäjänä oleminen ei ole virheiden ja epäkohtien etsintää, se on tiimissä tekemistä kuntalaisten ja kunnan parhaaksi. Kaikkea ei saa kerralla valmiiksi, mutta pienissä palasissa en usko minkään olevan mahdotonta. Kaikki ei ole kiinni rahasta, usein ymmärrys ja halu tehdä vievät jo pitkälle. Notkeilla liikkeillä ja viisailla ajatuksilla voidaan jopa säästää tai tuottaa lisäarvoa.

Olisiko sinusta oman kotiseutusi uudisrakentajaksi? Mikäli ehdokkuus kiinnostaa, ota yhteyttä Kokoomuksen vaalipäällikkö Kari Toloseen kari@eupr.fi tai 0400 634 631. Luonnollisesti myös minä kerron mielelläni lisää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s