Vapaaehtoistyön sankareille (LVS 21.3.2018)

 

volunteers-2729695_1920Kuinka usein olet ajatellut, että oman tai lastesi harrastuksen mahdollistavat vapaaehtoiset? Nuo vapaaehtoiset antavat omaa panostaan usein hyvin pyyteettömästi ja halustaan harrastaa myös itse. Samalla he mahdollistavat toimintaa ja tekemistä isolle joukolle kuntalaisia. Ilman vapaaehtoistyötä tekeviä ei kunnassamme olisi näin olisi näkyvää, monipuolista ja laadukasta toimintaa tarjolla kaikenikäisille.  

Tänäkin talvena olemme saaneet nauttia niin jääradasta kuin hiihtoladuista eri puolilla kuntaa. Näistä osan ovat tehneet ja ylläpitäneet vapaaehtoiset omasta halustaan ilahduttaakseen toisia ja mahdollistaa kuntalaisille liikkumisen riemu. Toimintanne on ollut esimerkillistä, josta me liikkujat voimme olla iloisia ja kiitollisia.   

 Vapaaehtoiset ovat myös elinehto liikunnan, kulttuurin, partion ja monen muun harrastustoiminnan pyörittämisessä, jossa valtaosa tai jopa kaikki toiminta toteutetaan vapaaehtoisvoimin. Toimijat edistävät ja toteuttavat työtään usein ammattitaitoisesti ja täydellä sydämellä vuodesta toiseen. He antavat aikaa ja osaamistaan muiden käyttöön. Vapaaehtoistyö on sitä tekevälle iso osa arkea.   

Tiedän kokemuksesta, ettei vapaaehtoistyö aina ole täynnä iloa ja riemua. Se on joskus rankkaa, vaativaa ja rasittavaa. Joskus hektinen harrastus menee palkkatyön tai jopa perheen edelle, kun on vain pakko hoitaa vielä se kuuluisa yksi juttu. Usein ihan vain muiden tähden.  

On tärkeää, että vapaaehtoistyötä tekevät muistavat myös itse arvostaa tekemäänsä työtä ja työpanosta. Vielä tärkeämpää on kannustamisen ohella myös kiittää heitä ääneen. Vapaaehtoistyötä tekevälle osoitettu kiitos ja arvostus tehdystä työstä on usein työn palkka.  

Kiitos Sinulle vapaaehtoistyötä tekevä. Teet arvokasta työtä laittamalla itsesi ja osaamisesi likoon yhteisen hyvän eteen. Mahdollistat yhteisöllisyyttä, uusia kokemuksia, elämyksiä, iloa ja riemua ympärilläsi. Olet sankari!  

 Milloin sinä viimeksi sanoit kiitos vapaaehtoistyön sankareille? Laita hyvä kiertämään ja kiitä!  

Mukaan vapaaehtoistyön sankariksi pääsee helposti. Kysy mahdollisuudesta tarjoutua mukaan toiminnastaan suoraan ohjaajilta tai yhdistyksistä. Innokkaista tekijöistä ja mahdollistajista on aina kysyntää.  

(kirjoitus julkaistu Lempäälän-Vesilahden sanomissa 21.3.2018)

 

 

 

 

 

1 thought on “Vapaaehtoistyön sankareille (LVS 21.3.2018)

  1. Päivitysilmoitus: Nuorisojärjestöt esiin Pirkan päivänä! | Riina Aspila (kok.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s