Hyvää itsenäisyyspäivää!

Tervehdyssanat Lempäälän kunnan itsenäisyyspäiväjuhlassa Virta-kampuksella 6.12.2017

24831149_10155542952039442_5537479931916080068_o

Arvoisat sotiemme veteraanit, hyvät juhlavieraat

Lämpimästi tervetuloa Lempäälän kunnan itsenäisyyspäivän juhlaan tänne uudelle Virta kampukselle. Uusi opinahjo ja oppimisympäristö virtaavan veden äärellä on juhlapaikkana jo symbolisestikin upea tähän juhlapäivään, kun isänmaamme täyttää sata vuotta.

Jokaisen meistä itsenäisyyspäivään liittyy perinteitä. Itsellä itsenäisyyspäivän aamu on pienestä saakka alkanut partiopukuun pukeutumisella, juhlajumalanpalveluksella kirkossa, sankarihaudalla käynnillä. Tänä vuonna tähän perinteeseen tuli muutos, kun sain laskea Lempäälän partiolaisten kanssa yhdessä tekemämme havuseppeleet jokaiselle sankarihaudalle kirkkomaalle. Olen myös Nyt jo neljättä vuotta peräkkäin olen myös toiminut Betlehemin rauhantulen liekinvartijana ja tuonut tulen mukanani kirkkoon itsenäisyyspäivän juhlaa valaisemaan.

Jo yli tuhat vuotta on ikuinen tuli palanut Betlehemissä Jeesuksen syntymäpaikalla. Euroopan halki kulkeva rauhan ja valon viesti on perinne, joka alkoi vuonna 1986, kun itävaltalainen lapsi kävi ensimmäisen kerran hakemassa Betlehemistä liekin Itävaltaan. Tämän jälkeen tuli on lähetetty partiolaisten jakamana matkaan ja tänäkin vuonna se saapui Ruotsin kautta Suomen Turkuun ja sieltä tänne Lempäälään.

Joka vuosi tuon tulen saapuessa näin itsenäisyyspäivän alla olen pysähtynyt pohtimaan uutisointia kotimaasta ja maailmalta. Huoli tulevaisuudesta, turvallisuudesta ja maailman rauhasta ovat asioita, jotka ovat mietityttäneet vuosi vuodelta yhä enemmän.

Isänmaamme juhlavuoden teemana on yhdessä. Yhdessä te sotiemme veteraanit taistelitte meille itsenäisyyden. Yhdessä te rakensitte maatamme. Yhdessä kansana olemme tehneet Suomesta maan, jollainen se on tänään.

Tänään illalla ikkunoille ympäri maan sytytetään kaksi sinivalkoista kynttilää. Minulle tuo valon liekki viestii rauhaa ja uskoa tulevaan. Se merkitsee minulle sitä, että jokainen meistä voi muuttaa maailmaa paremmaksi paikaksi olla ja elää. Meillä jokaisella on toimeen tarttumisen mahdollisuus rauhan ja ystävyyden rakentajina. Yhdessä tekemällä voidaan saada paljon hyvää aikaan.

Tänään meillä on mahdollisuus juhlistaa yhdessä satavuotiasta suomea. Juhlikaamme ylpeydellä, riemulla ja suurella kiitoksella isänmaamme syntymäpäivää! Viettäkäämme tätäkin juhlaa yhdessä!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s