Päiväkodissa otettiin vastaan Kiitä veteraania kortilla -haaste

IMG_0385Postin, Suomen Sotaveteraaniliiton, Sotainvalidien Veljesliiton, Rintamaveteraaniliiton ja Kaatuneitten Omaisten liiton kanssa järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa kaikille suomalaisille suunnattu korttikampanja, jossa jokainen voi kiittää veteraaneja helposti ja mieleenpainuvasti postikortilla. Suomen 100. itsenäisyyspäivä on upea merkkipaalu veteraanien kotimaan hyväksi tekemälle työlle.

Talvi-, jatko- ja Lapin sodassa puolustaneita ja sotiin muilla tavoin osallistuneita veteraaneja on keskuudessamme edelleen noin 17 000. Näiden miesten ja naisten keski-ikä on jo 93 vuotta.

Lempäälässä muun muassa Päiväkoti Kuokkalankulma lähti mukaan tähän kampanjaan. Tällä viikolla lapset huoltajiensa kanssa ovat voineet askarrella veteraaneille lähetettävän kortin.

Kävimme Matiaksen kanssa tekemässä oman korttimme eilen keskiviikkona. Hyvien ohjeiden ja hienojen mallien avulla saimme tehtyä kortin lähetettäväksi. Korttimalleissa oli huomioitu hienosti eri-ikäisten lasten mahdollisuudet kortin toteuttamiseen.

Meidän perheessä innostuttiin askartelusta, vaikka vajaa kolme vuotias ei ehkä suuremmin ymmärtänyt kortin tekemisen taustoja. Kun puhuimme, että kenelle kortti lähetetään, oli lapsella innostuneisuutta ilmassa. Hän sai tehdä kortin, joka lähetetään ja se tulee ilahduttamaan vastaanottajaansa varmasti. Lapseni kysyi heti, voiko tehdä myös toiselle ihmiselle lähetettävän kortin. Tämä jos joku ilahdutti äidin mieltä.

Mahtavaa, että meillä Lempäälässä lähdetään mukaan tällaisiin kampanjoihin, jossa konkreettisesti voidaan juhlistaa niin satavuotiasta maatamme ja kiittää suoraan heitä, jotka maatamme ovat sodissa puolustaneet. Samalla uskon korttien avulla myös mahdollistavan päiväkodeissa itsenäisyyspäivän huomioimisen ja historiasta puhumisen.

Lisätietoja hankkeesta löydät mm. postin sivulta.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s