Pohjoismaista yhteistyötä

Lempäälän viikon viikonloppuna Lempäälässä vieraili iso joukko pohjoismaisia vierailta Lempäälä Pohjola-Norden  järjestämässä tapaamisessa. Vierailta oli Tanskasta, Norjasta ja Ruotsista. Kotimajoituksissa majoittuneet vieraat olivat tyytyväisiä vierialuun, jonka ohjelmasta ja kokonaisuuden koordinoinnista vastasi Lempäälän yhdistyksen puheenjohtaja Riitta Mäkinen.

Minulla oli ilo osallistua vieraille järjestettyyn Lempääläpäivän risteilylle, jota isännöi kunnanjohtaja Heidi Rämö. Olimme perheen kanssa jo ehtineet hankkia liput risteilylle, joten osallistuimmekin koko perheen voimin tilaisuuteen. Puheensorina täytti laivan nopeasti, kun yli 40 vierasta nauttivat hyvästä seurasta ja Hopealinja Oyn laivan herkkupöydän antimista.

Mukana oli myös pöytäkunnallinen nuoria. Nuoret olivat Ruotsista. Lukioikäisten nuorten isäntinä toimivat lempääläiset Katja ja Mia. Isänniksi nuoret naiset päätyivät partion kautta, kun Mäkisen Riitta otti minuun yhteyttä ja kyseli mahdollisuutta kontaktoida nuorille nuoria isäntäperheitä. Katja ja Mia ottivat vieraat ilolla vastaan ja osallistuvat vierailun ohjelmaan soveltuvin osin. Myös yhteistä tekemistä shoppailun ja pizzalla käynnin merkeissä järjestettiin. Kielinä toimivat niin ruotsi kuin englantikin.

Nuorten osallistuminen vierailulle oli monille mieleinen asia ja tavoitteet asetettiinkin seuraavalle vierailulle korkealle. Jokaisesta maasta halutaan nuoria mukaan!

Näin myös meidän pöydässä, jossain sain istua Ruotsin puheenjohtajan vieressä. Keskustelukieli vaihteli ruotsin ja englannin välillä tilanteen mukaan. Hienosti pärjäsimme, vaikka ehdin tätä jo hieman jännittää etukäteen. Nuorten osallistuminen vierailulle oli mieleinen asia ja tavoitteet asetettiinkin seuraavalle vierailulle korkealle. Jokaisesta maasta halutaan nuoria mukaan!

Ehdimme muutaman sanan vaihtamaan myös Pohjola-Nordenin pääsihteeri Michael Oksasen kanssa. Yhteistyötä Lempäälän kunnan kanssa toivotaan ja sovimmekin yhteistyön syventämisestä lähitulevaisuudessa.

Paikallislehden uutisen voit lukea täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s