Lempäälän tulevaisuuden rakentajat

 

tumma_vaalikuva (kopio)Tuleva valtuustokausi tulee olemaan ehkä vielä mielenkiintoisempi kuin kuluva on ollut. Siinä missä kuluvalla valtuustokaudella on puhuttu, selvitetty ja taustoitettu useitakin uudistuksia, tuleva valtuustokausi tulee päättämään uudistuksista ja myös näkemään ne. Millainen on Lempäälä maakunta- ja soteuudistusten jälkeen?

Maakuntauudistus, ja siihen liittyvä sosiaali- ja terveyspalvelujen siirto kunnilta maakuntien hoidettavaksi tulee muuttamaan kuntien tehtäväkenttää. Perustehtävä kuitenkin säilyy ja on edelleen edistää kuntalaisten hyvinvointia, yhteisöllisyyttä ja elinvoimaa.

Minulle Lempäälä on kotikuntana ennen kaikkea yhteisö, jonka tehtävänä on taata asukkaille sujuva arki ja turvallisen ympäristö. Maakuntauudistuksen jälkeen kunnista tulee korostetusti koulutuksen, kulttuurin, liikuntapalveluiden, hyvinvoinnin ja elinvoiman keskuksia. Unohtaa ei sovi myöskään maankäyttöä tai rakentamista, jotka meillä Lempäälässä ovat jo pitkään olleet näkyvässä ja keskeisessä roolissa. Vuonna 2019 tapahtuva muutos on historiallisen suuri. Ennen sitä kuntapäättäjien tehtävänä on kuitenkin varmistaa mm. sote-palveluiden kattava saatavuus ja laatu, tämän jälkeen palveluista vastaa maakunta.

Lempäälästä ketterä mahdollistaja

Lempäälän kunta on ottanut etunojaa uudistukseen muokkaamalla tulevalle valtuustokaudelle luottamushenkilö-organisaatiotaan. Maaliskuun valtuustossa päätettävä organisaatio tuo mukanaan uudenlaista johtajuutta ja lisää kuntalaisvaikuttamista. Uudenlaiset keskustelufoorumit ja tiivistetyt lautakunnat ova osa uutta Lempäälän mallia. Kokoomuslaisilla on vahva usko, että uudenlainen toimintakulttuuri tuottaa meille myös uudenlaisia ajatuksia ja toimintamalleja. Uusien toimintatapojen avulla meidän on mahdollista saada aikaan tarvittavia säästöjä, lisätä valinnanvapautta ja vaikuttamista sekä asukastyytyväisyyttä.

Lempäälä on monessa asiassa edelläkävijä, olemme rohkeasta uudistaneet ja kehittäneen toimintatapojamme niin koulutuksen, varhaiskasvatuksen kuin yritysyhteistyön parissa. Meillä on useita hienoja esimerkkejä notkeista toimintatavoista ja asiakaslähtöisestä palvelu asenteesta. Uudessa kunnassa tämä näkökulma korostuu entisestään ja olemme valmiit tämän kehittämiseen jatkossakin.

Lempäälä täynnä mahdollisuuksia

Me Kokoomuksessa uskomme, että yksi kunnan tärkeimmistä tehtävistä on virikkeellinen varhaiskasvatus, laadukas koulutus ja terve oppimisympäristö, jotka takaavat hyvän pohjan niin kunnan kuin lasten ja nuorten tulevaisuudelle. Kunta ja järjestöt yhdessä takaavat sen, että vapaa-ajan toimintaa ja harrastusmahdollisuuksia on jokaiselle vauvasta vaariin. Me haluamme tukea kunnassa kasvavaa yhteisöllisyyttä, koska uskomme, että sen kautta voimme pitää huolta myös niistä, jotka eivät muuten pärjää.

Tulevaisuuden kunta on mahdollisuus ja meidän tulee se rakentaa. IDEAsta toteutukseen!

Riina Aspila
Kunnanvaltuuston 1. varapuheenjohtaja

Kirjoitus julkaistu Lempäälän Kokoomuksen Kanava-lehdessä 22.3.2017

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s