#munlempäälä Helmet

Luin eilen blogi-kirjoituksen Lempäälän uudesta helmestä, Siiri kahvilasta. Bloggaus oli kuvin ja sanoin ylistys uudelle kahvilalle, joka kieltämättä on hieman piilossa kuntakeskuksessamme. Linkkasin tuon blogin facebookin Lempääläiset ryhmään ja se on saanut reippaat 180 tykkäystä ja vajaan kymmenen kommenttia paikan ihanuudesta, tunnelmasta ja maittavista herkuista. Uusi kahvilatulokas on selvästi löydetty, hienoa!

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2017-02-08-kello-10-57-21

Joskus selvästi kaipaamme pientä muistutusta siitä mitä kaikkea meillä on. Yhden muistutuksen blogin muodossa saimme viime kesänä, kun Birgitan polku pääsi mukaan watia.fi -blogin helmeksi. Tuota blogia lukieassani tunsin jälleen ylpeyttä lempääläisyydestäni. Birgitan polku on tuttu patikkapolku vuosien varrelta. Me partiolaiset taidamme olla sen yksi suurin käyttäjäryhmä, eikä vaan Lempäälässä, vaan polulle tullaan lähiseudulta tekemään päivä- ja yöretkiä paljon. Miltei tunnen jo nuotiomakkaran tuoksun nenässäni…

Ollessani töissä Helsingissä, vastasin säännöllisesti kysymyksiin miksi en muuta pk-seudulle, jossa töitä on tarjolla enemmän, palkkaa maksetaan paremmin ja mm. kulttuuripalvelut ovat käden ulottuvilla joka päivä.

Yksi vakiovastauksistani oli ”koska tämä ei tunnu minun kodilta”. Miksi Helsingistä ei tullut kotini, vaikka siellä olin töissä lähes kahdeksan vuotta?  Lempäälä on pieni-iso kunta, jossa pystyn vaikuttamaan kunnan toimintaan itse, luonto (ei vain kauniit maisemat) on oikeasti lähellä, kävellen ja pyöräillen (ja potkukelkkaillen!) pääsee liikkumaan ilman että joutuu yskimään pakokaasuja ja silti voin olla palvelun äärellä aivan keskustassa. Lempääläs pistää liikkumaan, kun päiväkotiin ja kauppaan on reipas kävelymatka. Julkinen liikenne on mielestäni täysin riittävä, vaikkei niin tiheään tahtiin kun monessa kohtaa pk-seudulla. Tottakai kaikkeen vaikuttaa myös se, että oma turvaverkko, samoin minulle rakkaat harrastukset ja liuta ystäviä ovat kotiseudulla, eikä niiden vaikutusta voi väheksyä. Itse vain nautin siitä, että tunnen Lempäälän palvelut, minun on helppo asioida ihmisten kanssa henkilökohtaisesti, minun on turvallista liikkua ulkosalla ja mikä parasta, täällä on mahdollisuus potkukelkkailla talvella.

Meillä Lempäälässä on hurjan paljon paikkoja, joista olla iloisia ja ylpeitä. Lempäälän helmet ansaitsevat tulla löydetyksi laajalti. Miten voisimme tätä edistää?thumbnail_img_5596

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s