Nykyaikaisilla työkaluilla säästöä ja järkeä!

Tänään avauduin sosiaalisessa mediassa siitä, kuinka joskus voi ottaa kuntapolitiikka päähän! Ärsyyntyminen pisti oikein bloggaamaan, joten tässä sitä nyt ollaan.

Huhtikuun valtuuston kokouspostissa oli valtuutetuille kutsu huomisesta valtuustoseminaarista. Ennen kokousta saimme kutsun vielä sähköpostilla, josta selvisi seminaarin koko ohjelma.

Tärkeä aihe on käsillä, nimittäin talouden tulevaisuuden raamit. On totta, että tämä on seminaari, josta kukaan valtuutettu ei halua olla poissa. Tämä on paikka, jossa työstäminen tulevien vuosien budjettien parissa alkaa.

Kysyin kokouksessa ohimennen hallintopäälliköltämme, että eihän mitään paperisia kutsuja tule seminaarista. Seminaariin kun siinä kohtaa oli tullut jo kaksi kutsua ja seminaarin ohjelma oli ennen valtuuston kokousta heijastettuna seinälle. Harmissaan Topi joutui vastaamaan, että paperikutsu on luvattu lähettää.

Ärsytti! Olisi pitänyt pyytää valtuustossa puheenvuoro ja kysyä valtuutetuilta voitaisiinko sopia ettei mitään paperikutsuja lähetetä. Myöhästyin ajatukseni kanssa ja se harmitti!

Ennen tätä päivää olemme saaneet vielä kaksi muistutusta seminaarista ja sen lyhyestä ennakkomateriaalista sähköpostilla. Maanantaina saapui kirje postissa. Kirje sisälti tuttuakin tutumman seminaarin kutsun ohjelmineen ja tausta materiaaleineen. A4 kokoisessa kuoressa oli kaksi A4 paperia. Olin ällikällä lyöty!

KYLLÄ! On tärkeää, että seminaarikutsu tavoittaa kaikki valtuutetut. Kutsu oli kuitenkin jo kertaalleen tavoittanut valtuutetut huhtikuun kokouspostissa ja useita kertoja sähköpostilla. Eikö meillä valtuutetuilla ole jo velvollisuus, että huomioimme tässä kohtaa seminaarin ja sen sisällön?

Miksi ihmeessä me tuhlaamme paperikutsuihin aikaa, rahaa ja resursseja? En uskaltanut 13147519_10153878045069442_4189447974081665651_olaskea mitä kirjeiden lähettäminen maksoi kunnalle. Ei se halpaa kuitenkaan ollut. Veikkaukseni on, että tähänkin postitukseen on mennyt useamman työntekijän työpanosta, sen lisäksi postimaksua 0,78e/kirje ja tietysti paperi, tulostus ja kuori.

Sähköiseen kokouskäytöntöön on kunnanhallitus siirtynyt upeasti. Vuonna 2013 tekemäni 30 valtuutetun allekirjoittaman aloite sähköiseen kokouskäytäntöön siirtymisestä otti tuulta alleen vuoden alussa. Täytyy sanoa, että itse pohdin kuinkakohan kokous lähtee sujumaan. Ällistyttävää kyllä, kokouksen sujuu aivan kuten ennenkin. Porukka on lähtenyt upeasti mukaan sähköisten työvälineiden kanssa työskentelyyn. Osalla meistä on omat koneet käytössämme ja toisilla kunnan laitteet. Hyvin pelittää. Siis ihan mahtavaa!

Ymmärrän, että pienin askelin on edettävä. Mutta jos näissä pienissä asioissa ei oteta valtuutettujen kanssa niitä askelia meille tulee olemaan ongelma sähköiseen kokouskäytäntöön siirtymisessä valtuustotyöskentelyssä.

Nyt tarvitaan rohkeutta virkamiehille tehdä päätös lopettaa yksittäisten lappusten lähettely kirjeitse! Säästö se on pieninkin säästö!

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s