Raiteilla

Kuljen paljon junalla, koska työni on Helsingissä. En myöskään omista autoa. Moni ystävistäni asuu Tampereella, jossa on myös osa harrastuksistani. Lempäälästä on kohtuulliset junayhteydet kumpaankin suuntaan. Siitäkin huolimatta usein tulee haaveiltua nopeammista ja tiiviimmistä yhteyksistä. Harmillista on myös, ettei yksikään Turkuun menevä juna pysähdy meidän laiturilla. Joku nokkela voisi kysyä, kuka Turkuun nyt haluaisikaan mennä, mutta uskon että monikin risteilemään tai muutoin Turkuun viihtymään lähtevä lempääläinen matkaaja voisi hypätä junankyytiin omalta asemalta. Toisaalta Turun junaan voisi hypätä myös silloin kun se matkaa kohti Tamperetta.

Hallitusohjelmassa on selkeä linjaus edistää kaupunkiseutujen lähiraideliikenteen kehittämistä. Hanke uudelle kolmosraiteelle pitäisikin saada pikaisesti aikaan. Myös kuntien tulisi olla rohkeasti mukana. Meidän tuleekin yhdessä raidenaapurikuntien kanssa tehdä työtä, jotta saamme valtion mukaan investoimaan ylimääräisen raiteen rakentamiseen. Tampere on raideliikenteen solmukohta Suomessa. Raideliikenteen kehittäminen sekä henkilö-, että tavaraliikenteen osalta on myös kannattavaa.

Pääradan ja samalla lähiliikenteen kehittäminen ovat aitoja tulevaisuuteen katsovia hankkeita. Ajatelkaa, jos saisimme rakennettua kolmannen raiteen lähiliikenteen käyttöön. Meillä olisi myös realistinen mahdollisuus saada pysäkit sekä Kuljun että Sääksjärven taajamiin. Suunnitelmia on jo olemassa ja kolmosraide-hanke on määritelty Tampereen seutukunnan prioriteettilistalla tärkeäksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s